Aluvo

Geschiedenis van ALUVO

2022

ALUVO is in vijf jaar sterk gegroeid. Om verdere groei te faciliteren wordt op 6 mei 2022 ALUVO overgenomen door de DELOS Bouwgroep. De kennis, kunde en ervaring van de DELOS Bouwgroep, die een complementaire propositie heeft aan die van ALUVO, is een welkome verrijking voor het bedrijf. Adriaan Visser, DGA van de DELOS Bouwgroep: ‘De overname van Aluvo geeft ons verdere toegang tot de woning- en de utiliteitsbouw sectoren. Wij zijn bijzonder verheugd dat Herman en Nico werkzaam zijn en blijven voor de nieuwe combinatie.’’ In november 2022 is Frits Voortman aangesteld als directeur. Frits zal zich de komende tijd inzetten om de professionaliseringsslag van ALUVO in goede banen te leiden.

2017

Wanneer Gerrit Visscher de pensioengerechtigde leeftijd nadert, wordt het tijd om concreet over de toekomst van ALUVO na te denken. Zoon Klaas werkt al jaren in het bedrijf, maar heeft niet de ambitie om in zijn vaders voetsporen te treden. 

In 2016 wordt er een overeenstemming voor overname bereikt met Herman Bloemers. Een reeds gevestigde ondernemer uit Nieuwleusen met een brede ervaring in de wereld van glas en de aluminium kozijntechniek.

Foto Herman

2001

In 2001 krijgt Hans van Rooijen een tia en verkoopt zijn aandelenpakket aan Gerrit Visscher. Zo wordt Aluvo BV in 2002 volledig eigendom van de familie Visscher.

In de jaren die volgen groeit ALUVO uit tot een bedrijf met 60 medewerkers. Ook op technisch gebied verandert er van alles. ALUVO gaat een samenwerking aan met Schüco, een vooraanstaand bedrijf in de gevelbranche. In Apeldoorn wordt ook veel samengewerkt met Alcoa, tevens een grote leverancier van aluminium (kozijn) profielen.

Familie Visscher

1990

In 1990 gaat Joop van Rooijen met pensioen. Gerrit Visscher wordt de mogelijkheid geboden om ALUVO Nieuwleusen over te nemen. Hans van Rooijen is dan directeur van ALUVO Apeldoorn en Gerrit Visscher directeur van ALUVO Nieuwleusen. Er wordt besloten om de kunststof onder te brengen in Apeldoorn, omdat Hans van Rooijen hier al woont.

Gerrit Visscher als bedrijfsleider

1976

Na enkele jaren komt in 1976 Joop van Rooijen aan het roer van ALUVO te staan. In 1979 weet hij Gerrit Visscher binnen te halen als bedrijfsleider. In die tijd is Joop van Rooijen de commerciële man en Gerrit Visscher de techneut. Kort daarop komt ook Hans van Rooijen, de zoon van, bij ALUVO werken. 

ALUVO beperkt zich in die tijd niet alleen tot aluminium, maar werkt ook met kunststof. Hans doet de kunststof, Gerrit de aluminium. In deze jaren weet ALUVO zich een plaats op de markt te verwerven. 

De heer en Mevrouw Van Rooijen

1972

ALUVO is een samenvoeging van Aluminium en Vonder. De heer Vonder is de oprichter van ALUVO

Het bedrijf is gestart in 1972 in de voormalige schuur van Tropica, waar voordien producten van hardhout werden geproduceerd. Nog steeds is ALUVO op deze locatie gevestigd. 

Aluvo Industrie.